Connect
To Top

  Handige opbergtips voor jouw sieraden

  Je kent het wel: sta je net op het punt om te vertrekken naar die belangrijke afspraak en vind je je juwelen niet. En zonder sieraden is je outfit natuurlijk niet compleet. Lang zoeken naar je favoriete paar oorbellen of dat erfstuk van je tante is met deze tips verleden tijd!

  Gebruik organizers voor je dagelijkse juwelen

  We hebben tegenwoordig voor van alles en nog wat manden en opbergbakjes, dus waarom ook niet voor onze juwelen? Gebruik glazen kistjes of doorzichtige opbergdozen met lades voor sieraden die je dagelijks gebruikt. Zo kan je alles praktisch opbergen op een overzichtelijke manier. Ook wand- en deurorganizers zijn erg handig, zeker wanneer je heel veel juwelen hebt. Zo kan je ze sorteren per soort of kleur.

  Houd je oorbellen apart

  Een oorbel speel je vaak snel kwijt. Scheid dit type juweel daarom best van je andere juwelen, zoals kettingen en armbanden. Hang je oorbellen per setje aan een mooi oorbellenrekje. Rangschik ze per kleur, of van klein naar groot.

  Etaleer je mooiste sieraden op een keramieken schaaltje

  Een stenen of glazen schaaltje is ook een leuke manier om je juwelen op te bergen en mooi uit te stallen. Zo heb je meteen iets leuks om naar te kijken wanneer je je slaap- of badkamer binnenwandelt.

  Presenteer je juwelen op een standaard of juwelenhouder

  Ga je juwelen kopen, dan zie je vaak juwelenhouders in etalages. Dit is dan ook de ideale manier om sieraden netjes te presenteren. Ook thuis kan je dit doen. Een minimalistische houder laat makkelijk zien wat je hebt en wat je kan dragen om je outfit helemaal af te maken. Zo’n houder is trouwens de perfecte organizer voor al je halskettingen. Ze zullen nooit meer in de knoop geraken. Heb je geen juwelenhouder? Dan is dit een goede hack om te voorkomen dat je kettingen in de knoop geraken: gebruik rietjes voor fijne halskettingen. Steek de ketting door het rietje en sluit de uiteinden!

  Berg je sieraden op in een functioneel doosje

  Houd je je juwelen net liever uit het zicht? Berg ze dan op in een klein, praktisch doosje. Ideaal om snel weg te zetten in een kast, of mee te nemen op reis of in je handtas. Met zo’n doosje speel je natuurlijk ook op veilig voor inbrekers, in tegenstelling tot wanneer je je juwelen op een houder hangt.

  More in Style & Beauty